Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ETWINNING: CHILD DROP και 22 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού μας προγράμματος eTwinning: CHILD DROP και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στις 22 Μαρτίου, κάθε χώρα ανέλαβε να πραγματοποιήσει κάποιες δράσεις μία εκ των οποίων ήταν η δημιουργία αφίσας, το logo μιας σταγόνας και κάποια puzzles.
  • Tο logo της σταγόνας μας προέκυψε από ψηφοφορία μεταξύ διαφόρων άλλων που ειπώθηκαν. Στη συνέχεια το γράψαμε και δημιουργήσαμε μια ομαδική αφίσα σε σχήμα σταγόνας.
" Όλοι στον Αγώνα, Σώστε τη Σταγόνα"
 ενώ στα Αγγλικά για τους εταίρους μας και για να υπάρχει κι εκεί ρίμα το αποδώσαμε:
"Give a hand to Save the drop in every Land".
  • Είδαμε το παρακάτω βίντεο για την εξοικονόμηση του νερού


    και συζητήσαμε για το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς στο σπίτι μας για να καταναλώνουμε λιγότερο νερό. Κατασκευάσαμε μία αφίσα για να κοινοποιήσουμε το μήνυμα αυτό σε όλους και στους εταίρους μας.

  • Επίσης, δημιουργήσαμε ένα βιντεάκι στο movie maker, αξιοποιώντας τις ιδέες και  τις ζωγραφιές των παιδιών με τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ , για τρόπους εξοικονόμησεις και γενικότερα, προστασίας του νερού, !
Ο τίτλος του είναι "ΣΩΖΩ ΤΟ ΝΕΡΟ".


  • Φτιάξαμε επιτραπέζιο παιχνίδι για την προστασία του νερού
  • Ξεκινήσαμε να δημιουργούμε το εξώφυλλο για το βιβλίο του προγράμματος.
  • Δημιουργήσαμε κάποια puzzles με το web2 εργαλείο "jigsawplanet" ώστε να παίξουν με αυτά όχι μόνο τα δικά μας παιδιά αλλά και οι φίλοι μας από τα άλλα σχολεία του προγράμματος.
Ευκαιρία για παιχνίδι, λοιπόν!

SAVE WATER, SAVE DAY & WORLD WATER DAY




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου