Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

6 Μαρτίου - Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης δραστηριοτήτων κατά της σχολικής βίας σήμερα διαβάσαμε το υπέροχο παραμύθι της Ειρήνης Καμαράτου Γιαλλούση με τίτλο "Ο Μυτόγκας.

Πριν την ανάγνωση του παραμυθιού τους έδωσα να αγγίξουν την καρδιά του Μυτόγκα ώστε να διαπιστώσουν ότι είναι απαλή, ζεστή και ίσια. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης του παραμυθιού  τσαλάκωνα την καρδιά του ήρωα του παραμυθιού  κάθε φορά που οι φίλοι του τον κορόιδευαν στο σχολείο. Τα νήπια ανίδεα για αυτό που γινόταν προβληματίστηκαν με το τσαλάκωμα της καρδιάς. Τους ζήτησα να την ισιώσουν.

 Έπιασαν πάλι την καρδιά και διαπίστωσαν ότι τώρα είναι σκληρή και κρύα. Τους προέτρεψα να προτείνουν λύσεις ώστε η καρδιά του να γίνει όπως ήταν αρχικά. Ο Αποστόλης πρότεινε να τη βάλουμε μέσα σε βιβλία με πολλά βαριά αντικείμενα από πάνω ώστε να ισιώσει. Το δοκιμάσαμε αλλά διαπιστώσαμε ότι η καρδιά δεν ίσιωνε τελείως. Η Μαρία πρότεινε να πούμε στην καρδιά λέξεις που θα την κάνουν να νιώσει καλύτερα και να ισιώσει.
Ακολουθώντας την πρότασή της κάθε νήπιο ζωγράφιζε μία καρδιά και η νηπιαγωγός έγραφε  τις λέξεις που κάνουν καλό.




Αντίστοιχα ζωγραφίσαμε καρφιά και γράψαμε μέσα τις λέξεις που πληγώνουν.

 Στο τέλος δημιουργήσαμε μία αφίσα  και ενημερώθηκαν τα νήπια για το τι πρέπει να κάνουν όταν κάποιος τους πληγώνει ή τους ενοχλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου