Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Γνωριμία με μία ζωγράφο της πόλης μας!

Στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με το πρόγραμμά μας  " Όταν τα μαθηματικά συνάντησαν την τέχνη...", δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφτούμε και κάποιον ζωγράφο της περιοχής μας .ώστε να γνωρίσουμε από κοντά τη δουλειά και τις ανησυχίες του.
Έχοντας την τύχη να έχει το εργαστήρι ζωγραφικής της πολύ κοντά στο σχολείο μας, αδράξαμε την ευκαιρία και κάναμε μία όμορφη και επικοδομητική έξοδο.
Τα παιδιά έχοντας συγκεντρώσει τις απορίες τους από το σχολείο, όπου εμείς οι εκπαιδευτικοί ως  γραμματείς τους, καταγράψαμε, πήραν τη συνέντευξή τους από τη ζωγράφο
 κ. Άννα Παπαλεξάνδρου. 
  • Μάθαν λοιπόν, για τις σπουδές της, τη δουλειά της, τις πηγές έμπνευσης ενός καλλιτέχνη αλλά και για πιο προσωπικά της θέματα, στοιχεία του χαρακτήρα της  και τις μεγάλες της αγάπες που είναι η ζωγραφική και τα παιδιά.
  • Τονίστηκε το θέμα της μοναδικότητας του κάθε έργου τέχνης και του κάθε καλλιτέχνη, της διαφορετικής οπτικής του καθενός μας στο ίδιο έργο τέχνης. Ο καθένας μας βλέπει με το μυαλό και την καρδιά. Επομένως, τονίσαμε για άλλη μια φορά ότι στην τέχνη δεν υπάρχει σωστό και λάθος.
  • Παρατήρησαν έργα δικά της και μαθητών της, τεχνικές, τεχνοτροπίες, υλικά και μίλησαν για τα συναισθήματα  που νιώσαν  βλέποντας κάποια από αυτά και κάναν υποθέσεις για τα συναισθήματα των ίδιων των δημιουργών.
  • Ανακάλυψαν πίνακες με γεωμετρικά σχήματα παρόμοιους με αυτούς που φτιάξαν και τα ίδια, στα πλαίσια του προγράμματός μας
  • Τ'ελος, ζωγράφισαν και τα ίδια τα παιδιά ότι τους έκανε εντύπωση και αποφάσισαν να χαρίσουν τις ζωγραφιές τους στην ζωγράφο,  συγκεντρώνοντάς τες σε ένα βιβλίο.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου